الشيف ميرفت شلبى

تابع الحلقة الثانية
من برنامج مائدة الملوك مع
                ميرفت شلبى

              طريقة عمل كوسة بالبشاميل ..
المقادير..
كيلو كوسة
1\2كيلو لحمة مفرومة
2حبة طماطم وفلفل رومى
بهارات ملح وفلفل
بصلة كبيرة للعصاج

          مقادير البشاميل..

4معالق دقيق
نص كيلو لبن
رشة ملح وفلفل
نضربهم فى الخلاط ونجيب حلة وعلى النار لحد مايشكل ونطفى ويكون كده باشاميل جاهز

        الطريقة..

اول حاجة بنقطع الكوسة وبعدين نغسلها كويس وبعد كدة نشوحها فى شوية زيت ذرة صغيرين لحد ماتدبل وبعد كدة نحطلها شوية بهارات ملح وفلفل بعد كدة بنعمل العصاج بنجيب بصلة كبيرة ونشوحها فى شوية زيت صغيرين ولما تدبل نضيف اللحمة المفرومة والفلفل الرومى المتقطع قطع صغيرة ونقلب شوية وبعد كدة نضيف الطماطم المقطعة صغير والبهارات ونقلب شوية لحد ماتستوى خالص بنحط مغرفتين بشاميل تانى فوق الكوسة بعد كدة حنحط اللحمة المفرومة وبحطلها برده مغرفتين بشاميل عليها وبعد كدة بحط بقية الكوسة وعليها باقى البشاميل كله وبعد كدة بدخلها الفرن على نار هادية وبكون مسخناه شوية قبل ماادخلها وتقدم ..
وبألف هنااااااااااااااااا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

الشاعر هائل الصرمي

الشاعر احمد خميس عبد الجواد

الشاعر ابو منتظر السماوي